14 november 1915 - Lantbrevbärning
I Piteå-Tidningen står att läsa att befolkningen i Flötuträsk och ett antal andra byar har skrivit till Generalpoststyrelsen och begärt att lantbrevbäringen ska utökas från en till två gånger i veckan. (Som det står att läsa på sidan Historia så framgår det att det dröjde ytterligare tio år, till november 1925, innan Flötuträsk fick lantbrevbärning två gånger i veckan).
5 maj 1938 - 18 huggormar
I en liten notis från Piteå Tidningen den 5 maj 1938 berättas att hemmansägare Knut Andersson från Flötuträsk påträffat och dödat 18 stora huggormar. Ormarna hade påträffats söder om Åby älv vid s k Stättningskroken.
7 juni 1939 - Gris simmar tusen meter i Flötuträsk
I en notis från Piteå-Tidningen den 7 juni 1939 berättas om hemmansägare Knut Anderssons nyinköpta 10-veckors gris som rymmer och tar en lång simtur över träsket. Grisen hade släppts fri en stund medan Knut lagade dess kätte. Grisen tog tillfället i akt och rymde mot det närbelägna träsket och började helt sonika simma över. Gårdsfolket gjorde, utan att lyckas, försök att på olika sätt locka tillbaka grisen. Det enda som fanns att göra var att gå runt träsket och ta emot grisen när den simmat till andra sidan.
19 november 1949 - Fridstörare
En person i Flötuträsk som lagt sig för att sova en natt i en skogskoja upptäckte på morgonen att han inte kunde ta sig ut. När mannen klättrat ut genom ett fönster upptäckte han att "nidingar lyft upp en järnbom och på det sättet blockerat kojporten". Utanför kojan kunde man se tydliga fotspår och man trodde sig ha goda utsikter att kunna avslöja fridstörarna. Uppgifterna kommer från en notis införd i Piteå Tidningen den 19 november 1949.
24 december 1977 - Husbrand
På julafton 1977 brann Helge Granbergs fritidshus i Flötuträsk ner till grunden. Piteå Tidningen berättar att Helge Granberg befann sig i huset när det började brinna och att han ådrog sig andra gradens brännskador i ansiktet. Skadorna var dock inte svårare än att han kunde skrivas ut på juldagen. Enligt Piteå Tidningen hade brandkåren fått larmet kl 21:35 på julafton men den som ringde slängde på luren utan att berätta var någonstans det brann. Det andra larmet kom vid 22-tiden och då fick man veta att branden var i Flötuträsk.
21 juli 1992 - Ladugårdsbrand
Strax efter tre på morgonen tisdagen den 21 juli 1992 började Roland och Vivianne Granbergs ladugård att brinna. Dagen efter står det berättat om denna händelse i Piteå Tidningen. Där står bla att läsa att telefonerna hade varit utslagna sedan måndagen. En av pojkarna i huset upptäckte branden och begav sig till familjen Dahlgren, fritidsboende i byn, där det fanns en mobiltelefon från vilken man kunde larma brandkåren. Ladugården, som var under ombyggnad till förråd och garage, var övertänd när brandkåren kom till platsen. Brandkåren fick koncentrera sig på att fördhindra spridning av elden. Förutom föremål som fanns i byggnaden brann två årsförbrukningar med ved upp.
11 maj 1996 - Gräsbrand
I en notis i Piteå-Tidningen berättas att den 11 maj 1996 inträffade en gräsbrand i Flötuträsk. Räddningsvärn från Koler och Långträsk hade fått rycka ut för att släcka branden. Ett uthus antändes och brann ned i samband med gräsbranden.